2021-06-13 07:53:57• hírek • Agerpres

Az olasz rendőrség letartóztatott egy román férfit, az Angliában meghalt vietnámi migránsok ügyében

Az olasz rendőrség szombaton közölte, hogy letartóztatott egy román állampolgárt, akit a brit hatóságok köröztek egy embercsempészeti ügyben, amely 39 vietnámi ember halálához vezetett - közölte az AFP.

A letartóztatott román állampolgár a 28 éves Ştefan Damian Dragoş, akit azzal vádolnak, hogy ő szerezte be a kamiont, amellyel Angliába szállították a migránsokat.

A férfi, akit a milánói rendőrség brit elfogatóparancs alapján vett őrizetbe, "egy illegális bevándorlással foglalkozó bűnszervezet tagja" - áll a közleményben.

A 39 vietnámi migráns - akik között két 15 éves fiú is volt - a konténer zárt terében fulladás és hipertermia következtében halt meg a Nagy-Britanniába vezető úton, ahol új életet akartak kezdeni. A kamion rakterében heverő holttesteiket 2019 októberében találták meg London közelében.

A szörnyű felfedezés rávilágított az embercsempésző bűnhálózatokra, amelyek abból élnek, hogy a bevándorlók a jobb élet reményében bármilyen kockázatot vállalnak, és hatalmas összegeket hajlandók kifizetni.

Az embercsempész csoport vezetőit, Ronan Hughes 41 éves északír kamionsofőrt és Gheorghe Nica 43 éves román állampolgárt, akik a vád szerint a tragédiával végződő akció szervezői voltak, januárban 20, illetve 27 év börtönbüntetésre ítélték nem szándékos emberölésért és migránscsempészetért.

Maurice Robinson, a kamion sofőrje 13 évet és négy hónapot kapott.

Eamon Harrissont, a 24 éves sofőrt, aki a pótkocsit a belga Zeebrugge kikötőjébe vitte, azt állítva, hogy nem tudott a benne lévő migránsokról, 18 év börtönbüntetésre ítélték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: